ÁLLATMEDITÁCIÓ - 2012. november 27-én, 18:00-19:30

2012.11.13 15:10

Az állatmeditáció egy vezetett meditáció,
melyet 2 hetente ismétlek.

2012. nov. 27., kedd, 18:00-19:30

Minden alkalommal a meditáció előtt ráhangolódunk a Földanyára, az Állatokra, és megkéred, hogy mutatkozzon Neked meg az az Erőállat, aki most útmutatást, bölcsességet ad számodra a mostani élethelyzetedben. Ezután húzunk egy kártyalapot - melyet kifejezetten ehhez a meditációhoz készítettem el - amin meg fogod találni azt az Erőállatot, aki most vezetést nyújt Neked. A kártyán találsz még kulcsszavakat, és megerősítéseket is.

Majd a vezetett meditáció alatt összekapcsolódhatsz az általad kihúzott Erőállattal és meghallgathatod, hogy mit üzen még. Megismerkedhetsz tulajdonságaival, és akkor bármikor képes leszel megidézni energiáját. Ezzel párhuzamosan jobban megismerheted, megértheted életed tipikus viselkedésmintáit. Amint hozzálátsz, hogy együtt dolgozz az erőállatoddal, fokozatosan jobban fogod érteni saját életed is.Az erőállat segít a Földhöz is jobban kapcsolódni. A meditációt következő két hétben azzal az állattal tudsz dolgozni, azokon a témákon, melyet ő szimbolizál.

Kíváncsi vagy, hogy életed ezen szakaszán melyik állat üzenete és minősége hozhat segítséget számodra?

Akkor várunk szeretettel! Előzetes regisztráció szükséges!

Hozzájárulási díj: 2000.- Ft/fő

Ha szeretnél jönni, akkor küldj egy regisztráló e-mailt:
E-mail: titaniaconsulting@gmail.com

A védő vagy totemállat: spirituális vezető, aki egy bizonyos állati fajt képvisel. Már az ősi kultúrákban világszerte hittek a totemállatok spirituális erejében, és abban, hogy segítették, védelmezték, gyógyították  az embereket a mindennapi életben is.

 

Az állatok szimbolikája és a totemállatok jelentősége életünkben

„Ha szólsz az állatokhoz,

ők is beszélnek hozzád

és megismeritek egymást.

Ha nem szólítod meg őket,

ismeretlenek maradnak számodra;

pedig az ismeretlentől fél az ember.

És amitől fél, azt elpusztítja.” (Dan George törzsfőnök)

Miután az ókoriak felfedezték, hogy a látható dolgok pusztán a láthatatlan erők szimbólumai, az isteni hatalmat a természet alsóbb jelenségein keresztül imádták. … A régi bölcsek az élő világ tanulmányozása során arra a felismerésre jutottak, hogy isten fő alkotásának, az élő és élettelen természetnek a megismerése révén ragadható meg a legtökéletesebben. Minden létező az Ős-Egy hatalmából vagy szelleméből testesít meg egy darabot.

A természettotemek tanulmányozása nagyon fontos annak megértéséhez, hogy a spiritualitás hogyan jelenik meg mindennapi életünkben. Totemmé léphet elő bármely természeti tárgy, növény vagy állat, amelynek fizikai valójához és energiájához egész életünkön át erős kötődést érzünk.

Az állatok és egyéb természeti totemformák segítségével az ember önmagáról és a nem látható világról szerezhet ismeretet. Nem szükséges hinni abban, hogy ezek az állatalakok és totemek intelligens lények, mindenesetre a hátterükben archetipikus erők állnak, és ezek irányítják a természet minden megnyilvánulását.

Amikor figyelmet szentelünk a természettotemnek, és elismeréssel adózunk neki, valójában a mögötte rejlő erők előtt hajtunk fejet. Kapcsolatba lépünk ezekkel az erőkkel, és alkalmazkodunk hozzájuk. Segítségükkel világosabban megérthetjük saját életviszonyainkat. Részesedhetünk hatalmukból, vagyis a „varázserejükből”. A természettotemekben az ember lényegében az életét átható felsőbb energiákat tárgyiasítja szimbolikus formában. Különösen igaz ez az állattotemekre.

Az állat a spirituális világból származó erő szimbólumává lesz, s ez a tárgyiasult szimbólum életközelbe hozza az ember számára a természetfeletti birodalmát. Totemállatunk viselkedése és tulajdonságai sokat elárulnak saját belső erőinkről és képességeinkről. Ha alaposan megismerjük totemünket és megtanulunk azonosulni vele, bármikor képesek leszünk annak archetipikus energiáját megidézni.

 

A szárazföldi állatokhoz kötődő szimbólumok mindig fontos szerepet töltöttek be az emberiség kultúrájában. Ezek az állatok többnyire érzelmi tartalmakat jelenítenek meg, gyakran olyan tulajdonságokat, amelyeket az ember szeretne legyőzni, kordában tartani vagy megszabadulni tőlük. Ugyanakkor a szárazföldi állatok a nem látható világhoz kötődő erőket is szimbolizálnak, amelyek ily módon a látható valóság részévé válhatnak.

A madarak  általában a lélek szimbólumai. Repülésük jelképezi, hogy az ember képes olyan magasabb tudati szintre emelkedni, amely összeköti a földit és az égit. Minden madártotemnek megvan a maga egyéni karaktere, de az mindegyikükben közös, hogy a gondolatokat, ihletet és a reményeket sarkallják szárnyalásra.

A vízi élőlények szintén lehetnek totemek. A víz a csillagszférának és az élet teremtő elemének az ősi szimbóluma. Bizonyos halfajok és más vízi állatok az intuíciót és az alkotó képzelet sajátos kifejezésmódjait szimbolizálják. Emellett a női attribútumot is jelképezhetik.

A rovarok szintén a természet részét alkotják, és ugyancsak betölthetik totem szerepét.