Delfinekkel úszás és bálnales az Azori szigeteken, 2015. május 8-16.

2014.10.29 14:08

Delfin- és Bálnakaland az Azori-szigeteken

Dátum: 2015. május 8-16.
"AZORI-SZIGETEK: EGY KINCS AZ ATLANTI ÓCEÁN KÖZEPÉN"
"Van egy vulkanikus szigetcsoport az Atlanti-óceán közepén, valahol félúton Európa és Amerika között. Egy különös vidék, ahol a helyiek szent meggyőződéssel ápolják a legendát, miszerint földjük hajdanán a rejtélyes Atlantisz része volt."
Az Azori-szigetek 9 vulkáni szigete (Santa Maria, Sao Miguel, Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico, Faial, Flores és Corvo) Paul Schliemann történész szerint az elsüllyedt Atlantisz tengerből kiálló csúcsai. Állítása szerint Tróját kiásó nagyapja, Heinrich Schliemann olyan leleteket hagyott rá, melyek egyértelműen bizonyítják elméletét. Az elméletet a kor tudósai inkább bulvárfogásnak, mint tudományos értekezésnek tartották. Az Atlantisz-legenda híve röviddel cikke megjelenése után nyomtalanul eltűnt…
A szigetek közül Sao Miquel a legnagyobb: 65 kilométer hosszú és 14 kilométer széles. Méretében és alakjában a Balatonra emlékeztet. Azori összlakossága 237 000 fő, melynek több mint a fele itt él, ezen a föld-darabon. A turisták többsége is Sao Miquelre érkezik, valószínűleg a közvetlen Lisszaboni repülőjárat miatt.
Az Azori-szigetek a vízi óriásemlősök téli-nyári vándorlásának útvonalába esnek: egy kicsit körülnéznek errefelé május és szeptember között, majd továbbindulnak a Zöldfoki-szigetek felé.
Az Azori-szigetek egy nagyon különleges hely energetikailag is. Garantáltan egy varázslatos utazás lesz, hiszen ez hely a letűnt Atlantisz része. Rengeteg teória és történet kering Atlantiszról, melyek mindenkit kíváncsivá tesznek. Most itt a lehetőség, hogy fizikailag is megtapasztalhasd a sziget szépségeit és energiáit, találkozhass delfinekkel és bálnákkal is. A programcsomagban lesz 2 delfinekkel úszás és 2 bálnales.

Ha valakit egy kicsit mélyebben és spirituálisan is érdekel a hely szellemisége és energiája, az csatlakozhat hozzánk - csoportos foglalkozások és meditációk keretében -, hogy felfedezze velünk a sziget adta lehetőségeket önmagunk olyan részeinek gyógyításához, melyek Atlantiszhoz kötődnek.
Ehhez természetesen nagy segítségünkre lesznek a delfinek és bálnák, akikkel többször is lesz lehetőség találkozni. 

Továbbá gyógyítói feladataink is lesznek, a hely, illetve a delfinek és bálnák felé. Az Azori-szigetek jelentős bálnavadászati területnek számított az Atlanti-óceánon.  Az itt egész évben, és jelentős számban előforduló ámbráscet volt a legfontosabb préda. A vadászatot az 1980-as évek közepére szüntették meg. De erre a szőrnyű időszakra a bálnák még mindig emlékeznek, és ezen energia meggyógyításához szeretnénk mi is hozzájárulni.

A delfinekkel úszás és bálnales programokon kívüli, csoportos meditációkon nem kötelező részt venni. Az Azori szigeteken engedélyezett a delfinekkel úszás, annyi szabályhoz van kötve, hogy egyszerre csak 2 ember lehet a vízben, azért, hogy minél kevésbé zavarjuk meg őket. Általában pettyes delfinekkel és közönséges delfinekkel van lehetőség úszni, ritkábban a palackorrúakkal és a Risso-delfinekkel. A bálnales hajóról történik és többek között ámbrás cetekkel találkozhatunk.

A maximális csoportlétszám: 12 fő.
  

A programcsomag tartalmazza:
- 1 éjszaka Lisszabonban + hotel-reptér transzfer
- Azori szigeteken szállás **–os szállás 7 éjszakára, kétágyas szobában, reggelivel
- Repülőtéri transzferek
- Csoportos meditációk
- 2 alkalom kihajózás és delfinekkel snorkelezés
- 2 alkalom bálnales

Plussz költségek:
- repülőjegy
- reggelin kívüli étkezések
- utas és poggyászbiztosítás
- snorkel felszerelés (uszony, maszk, légzőcső, snorkel ruha)
- egyéb programcsomagon kívüli fakultatív program
- Egyesületi tagsági díj


 
Előzetes árajánlatok alapján kalkulált résztvételi díj min. 6-8 fős csoport esetén: 1.100 Eur +  repülőjegy (ami a foglalás időpontjától és létszámtól függ kb. 130.000 - 149.000 HUF között) / fő
(Az ár tájékoztató jellegű, mert a végleges ár a konkrét foglalás időpontjától és létszámtól függ.)


Jelentkezés és befizetési határidők:
- A repjegyed lefoglalásához a repülőjegy teljes díjának kifizetése szükséges: minél hamarabb.
(Minél hamarabb foglaljuk le a repülőjegyet, annál olcsóbb és biztosabb, hogy lesz hely.)
- A maradék összeg 50%-ának kiegyenlítése: legkésőbb 2015. január!
- A második 50% kiegyenlítése: legkésőbb 2015. márc.!


A korlátolt, kis létszám miatt jelentkezési sorrendben biztosítjuk a részvételt!
Minél hamarabb küldd el jelentkezésedet, és az előleggel biztos helyet foglalhatsz magadnak a csapatban!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Várunk szeretettel!

Ha érzed a hívást, és felkeltettük az érdeklődésed, akkor gyere velünk!

NE FELEDD, HOGY AZ UTAZÁSI PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTELHEZ EGYESÜLETI TAGSÁGRA  VAN SZÜKSÉGED!

További infó és jelentkezés: eletiranytu@gmail.com

 

Delfin és Bálna Kalandra fel!

Figyelem! 
Az út a Blue Dolphin Egyesület keretében kerül megszervezésre. Az úton való részvételhez egyesületi taggá szükséges válni. Erről további részleteket, és útileírásokat, fotókat az Egyesület honlapján találsz: www.bluedolphin.hu