Miért jó minden nap meditálni?

2017.06.01 14:21

Miért jó meditálni minden nap?

Nem szeretnék már közhelyeket írni a meditálásról, csak tömören és egyszerűen összefoglalni úgy, hogy az mindenki számára érthető legyen.

Már rájöttem, hogy a tökéletesség mindig az egyszerűségben rejlik. Így van a meditációval és miért-el is.

A kozmoszban mindenütt megtalálható a kozmikus energia, ami fenntartja a világegyetem rendjét és létfontosságú az élet fenntartásához, a tudatosság kifejlesztéséhez.

Kétféleképpen jutunk hozzá a kozmikus energiához:
- mély alvás során; és
- meditációban.

Ha nem alszol eleget, akkor értelemszerűen kevesebb kozmikus energiához jutsz, így érezhetsz fáradtságot, feszültséget, stresszt. Ez a lecsökkent energia, csak meditáció útján pótolható.

Tehát, ha minden nap meditálsz, akkor plussz energiához jutsz, ami kihat az egész életedre, testi-lelki-szellemi állapotodra. Sokkal egészségesebb, vitálisabb leszel, és nem kell "játszmák" árán mástól energiát "szerezned". Minden betegség gyökere tulajdonképpen energiahiány. A gondolatok az akadályok a beáramló kozmikus energia számára.

A meditáció gyakorlásához nem szükséges mantrázni, zenét hallgatni, elképzelni bármit is; csak a lélegzésre figyelni és elengedni a felbukkanó gondolatokat. 

Készítettem egy rövid kis gyakorlatot, ami segít elkezdeni és még elmagyaráz pár dolgot. Ha elvégzed minden nap, akkor feltöltheted magad. Érdemes lassan növelni a meditáció idjét akár 30-40 percre.

Jó gyakorlást és tapasztalásokat kívánok!